Nemokamas pristatymas nuo 59€
Krepšelis

Pledai vaikams: kodėl jie svarbūs ir kaip išsirinkti?

2022-03-25

Komfortiškas vaikų miegas neįsivaizduojamas be jaukaus pledo. Šis funkcionalus apklotas ne tik apgaubia šiluma bei jaukumu, bet ir neretai tampa mažylio nusiraminimo daiktu. Švelnūs ir gražūs pledai vaikams yra malonūs liesti mažiems pirštukams, nedirgina odos. Būtent todėl yra labai svarbu išsirinkti geriausiai poreikius atliepiantį gaminį. Rinkoje pasirinkimas tikrai didelis, o tarp gausybės prekių gali apsisukti galva. Tekstilės namų „TavoSapnas“ specialistai pateikia naudingiausią informaciją, kuri padės ne tik išsirinkti tinkamiausią miegui pledą, bet ir tinkamai jį prižiūrėti, kad pirkinys džiugintų ilgą laiką.

Kodėl pledai vaikiški pledai tokie svarbūs?

Beveik pusę gyvenimo mes praleidžiame miegodami. Tai itin svarbus procesas, kurio metu organizmas ne tik ilsisi, bet ir pasiruošia naujai dienai. Vaikams šis procesas – dar svarbesnis. Juk kasdien mažyliai mokosi naujų dalykų, išgirsta įvairių garsų, jie sugeria visą aplink save esančią informaciją. Būtent miego metu šie dalykai yra apdorojami, įsisavinami, o vaikas pasiruošia naujiems iššūkiams. Kokybiškas ir ramus miegas taip pat labai svarbus mažylių imuninei sistemai. Juk pailsėjęs organizmas geriau kovos su virusais ir ligomis. 

Vienas iš svarbiausių kokybiško miego elementų yra tinkamai parinktas apklotas. Vaikiški pledai neretai atlieka net kelias funkcijas – neleidžia sušalti miegant, bei padeda nusiraminti. Kūdikiams ir vos kelių metukų vaikams užmigti ir nurimti yra sudėtinga. Todėl švelnus ir malonus liesti pledas tampa savotišku nusiraminimu. Dažnai rankutėmis liesdami apkloto kampelį vaikai nurimsta ir po truputį užmiega. Daliai mažylių pledai tampa neatsiejama migdymosi dalimi, juos nešamasi į svečius, pradėjus lankyti darželį ir panašiai. 

Gamintojai siūlo įvairiausių medžiagų ir tekstūrų pledus vaikams. Jie gali būti įvairių rūšių, skirti skirtingiems metų laikams ar universalūs. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į medžiagos savybes. Internetinėje parduotuvėje „TavoSapnas“ populiariausi pasirinkimai yra keli:

contacts_content
  • Merino vilnos pledai yra vieni naudingiausių vaikučiams. Tai aukščiausios kokybės ir struktūros iš avių vilnos pagaminti pledai. Vilna yra populiari dėl savo išskirtinių savybių. Ji higieniška, savyje nekaupia bakterijų ir užkerta kelią jų dauginimuisi. Dėl savo struktūros būtent vilna atlieka natūralų mikromasažą, gerina kraujotaką. Iš merino vilnos pagaminti pledai vaikams užtikrina kokybišką miegą. Jie šildo, bet neleidžia prakaituoti. Pats audinys yra lengvas ir malonus liesti, pralaidus orui, elastingas. Būtent dėl šių savybių merino vilnos pledukai yra ilgaamžiai bei lengvai prižiūrimi. Pledukai gali būti megzti iš merino vilnos siūlų arba pagaminti iš pačios vilnos. Šie apklotai gerai žinomi dėl savo šilumos, todėl idealiai tinka šaltuoju metų laiku. Kadangi medžiaga leidžia odai kvėpuoti net ir esant šiltesnei oro temperatūrai, vaikučiai miegodami nesukais.
  • Medvilnės pledai taip yra natūralios sudėties, bet kiek plonesni apklotai. Tai vasaros laikotarpiui tinkamiausi vaikiški pledai. Medvilnė yra kokybiška ir ilgaamžė medžiaga. Ji leidžia vaiko odai kvėpuoti, nesukaisti, o dėl lengvumo itin tinka esant aukštesnei oro temperatūrai. Medvilnė nesukelia alergijų, neerzina odos bei nesielektrina. 
  • Pliušo (poliesterio) pledai yra itin švelnūs, universalūs ir lengvai prižiūrimi. Jie lengvi, patogūs naudoti įvairiose situacijose – tiek migdant kūdikį vežime, tiek keliaujant automobiliu ar vykstant į svečius. Minkšto pliušo pledai pravers norint apgaubti kūdikį ar užsikloti prigulus pietų miegelio. Dėl minkštumo ir švelnumo šiuos pledus itin mėgsta vaikai. Dažnai šie apklotai atstoja vaikams migdukus, nes juos malonu ne tik liesti, bet ir glausti prie veiduko.

Pledai: kaip išsirinkti, kai pasiūla apsuka galvą?

Kad itin didelė įvairiausių pledų pasiūla neapsuktų galvos, būtina gerai apgalvoti, kokio pledo jūsų vaikui reikia labiausiai. Galbūt verta įsigyti kelis skirtingus? Pavyzdžiui, vieną šiltajam metų laikui, o kitą – kasdieniam naudojimui, kelionėms ar mažesnio dydžio, kad tilptų vežimėlyje. 

Tekstilės namų „TavoSapnas“ specialistai klientams pataria atkreipti dėmesį į pagrindinius kriterijus, kurie padės įsigyti vaikišką pledą:

Medžiaga. Svarbiausia atkreipti dėmesį į tai, ar mažylis nėra alergiškas kurioms nors sudedamosioms pledo dalims. Mažiausiai alergizuoja kokybiška medvilnė, be to, ji nedirgina jautrios odos ir panašiai. O štai jei norima šilumos, užtikrinti natūralumą ir sveiką miegą geriausia rinktis merino vilnos pledukus. Jie neleidžia daugintis bakterijoms. Be to, vilna pasižymi savybe aktyvinti kraujotaką. Taip pat verta įvertinti, kur ir kada naudosite pledą. Ar jums svarbu, kad jis būtų itin šiltas ar lengvas ir panašiai. Būtent audinio parinkimas bus vienas svarbiausių aspektų renkantis pledą vaikui.

Kokybė. Pledai vaikams turi atitikti itin aukštus kokybės standartus. Tai leis išsirinkti prekę, kuri ne tik bus ilgaamžė, bet ir užtikrins, kad audinių gamybos etapuose nebuvo naudojamos pavojingos cheminės medžiagos ir sunkieji metalai. Svarbu atkreipti dėmesį, kad pledas būtų pagamintas atsižvelgiant į Oeko-Tex standartų reikalavimus. Tuomet būsite ramūs, kad mažyliai turės saugų naudojimui produktą.

Dydis. Apgalvokite ir įvertinkite, kokio ūgio yra jūsų vaikas bei kur norėsite naudoti pledą. Norint užkloti vežimėlyje gulintį kūdį, reikės rinktis mažesnių išmatavimų pledukus, kurie gali būti siuvami specialiai pagal individualius ar standartinius vaikiškų vežimų išmatavimus. Jei auginate vyresnį vaiką, tuomet prireiks kiek didesnio pledo. 

Dizainas. Vaikams itin svarbu ne tik pledo atliekama funkcija ir aukšta kokybė, bet ir smagi išvaizda, spalvos ir panašiai. Jei vaikas jau paaugęs, galima pasiteirauti jo nuomonės. Net ir kelių metukų mažyliai jau turi aiškią nuomonę. 

contacts_content

Taip pat verta apgalvoti ir apie netradicinio dizaino apklotus. Jeigu kūdikis yra neramus, nuolat nusikloja, miego metu sušąla, verta pagalvoti apie kūdikių miegmaišio įsigijimą. Šie apklotai mažyliams apmaunami per galvą, turi skyles rankoms ar ilgas rankoves. Tokiame miegmaišyje kūdikiai ir mažyliai iki trejų metų gali patogiai išsimiegoti, o tėvams nereikės sukti galvos, kad jų atžala sušals ar susipins pataluose. Tokio dizaino apklotas užtikrina kokybišką miegą ir saugumą.

Kaip prižiūrėti pledą, kad jis ilgai tarnautų?

Vaikiški pledai turi būti ilgaamžiai bei lengvai prižiūrimi. Juk mažyliai dažnai netyčia ištepa, apipila apklotus. Tad pledas turi atlaikyti šiuos išbandymus. Skirtingų medžiagų pledai reikalauja vis kitokios priežiūros. Štai medvilnės gaminius galima skalbti skalbimo mašinoje, bet tik parinkus neaukštą temperatūrą. Toks skalbimo būdas tinka ir pliušo pledams. Vilnos pledai reikalauja kiek atidesnės priežiūros. Juos rekomenduojama skalbti švelniu vilnos režimu, nedžiovinti džiovyklėje, nelyginti. Kai kuriems vilnos pledukams gali būti rekomenduojamas sausas valymas. Kad išsirinktas vaikiškas pledas tarnautų ilgai geriausia pasidomėti būtent jo priežiūros rekomendacijomis ir jomis vadovautis. 

Jei vis dėlto nesate tikri, kokį pledą pasirinkti savo mažyliui – susisiekite su internetinės parduotuvės TavoSapnas.lt konsultantais, kurie ne tik atsakys į visus rūpimus klausimus, bet ir padės atrasti reikiamą prekę, kuri džiugins tiek tėvelius, tiek mažylius.