Nemokamas pristatymas nuo 59€
Krepšelis

Paslėptos siūlės siuvimas rankomis

2024-02-01

Nors siuvimo mašina yra puikus pagalbininkas kasdienybėje, tačiau kartais tam tikras užduotis geriausia atlikti rankomis. Viena jų gali būti paslėptos siūlės siuvimas. Paslėpta siūlė dar kitaip gali būti vadinama kaip nematoma siūlė. Jos pagalba yra nepastebimai sujungiamos dvi atskiros dalys. Tai itin pasitarnauja suplyšus striukei, pagalvei bei panašiems daiktams arba norint savomis rankomis gaminti minkštus žaislus ir taip nustebinti mažuosius. Taigi, šiame straipsnyje aptarsime, kaip susiūti paslėptą siūlę rankomis

Pasiruoškite adatą ir siūlą

Visų pirmiausia, pasiruoškite adatą ir siūlą. Siūlo spalva turėtų būti kuo artimesnė gerosios audinio pusės spalvai. Nenaudokite kontrastingos spalvos siūlo, jei norite, kad jis susilietų su audiniu. Teisingai pasirinkę, į adatą įverkite viengubą arba dvigubą siūlą, o jo gale užriškite mazgą. 

 

Paslėpkite mazgą

Kai gaminys yra atverstas gerąja puse, užlenkite jo kraštelį į vidinę pusę. Siūti reikėtų pradėti toje vietoje, kur baigėsi siuvimo mašinos dygsnis arba ten, kur nebesimato įplyšimo. Durkite adatą iš vidinės medžiagos pusės pačiame dešiniausiame krašte ir veskite ją į viršų. Tokiu būdu paslėpsite mazgelį. 

Pradėkite siūti

Siūti reikėtų iš dešinės į kairę, vienu dygsniu užkabinant palenktą kraštą, o kitu vieną medžiagos siūlelį. Tai kartojame tol, kol užsiuvame visą reikiamą plotą. Gerojoje pusėje siūlės visai neturi matytis, o blogojoje pusėje siūlas pasislepia užlenkimo vietoje, todėl jo irgi beveik nesimato. 

Nepritraukite siūlo per stipriai

Traukdami siūlą, kad užsiūtumėte praplyšusią vietą, tai darykite lėtai ir ne per stipriai. Traukite tik tiek, kad abi audinio pusės susijungtų. Priešingu atveju audinys gali susiraukšlėti ir negražiai atrodyti, kas sugadins bendrą vaizdą, o galutinis rezultatas nesigaus toks, kokio tikėjotės. 

Užtvirtinkite siūlę

Tam, kad paslėpta siūlė neiširtų, turite ją užtvirtinti. Užfiksuokite siūlės pabaigą, padarydami keletą dygsnių iš kairės į dešinę, jau po esančiais dygsniais. Taip pat galite kelis kartus apvynioti siūlą aplink adatą, ištraukti kilpą ir taip sudaryti mazgą arti audinio. 

Tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir dabar lengviau pavyks susiūti paslėptą siūlę.