Nemokamas pristatymas nuo 59€
Krepšelis
siuvimas

Kaip pasiūti suknelę?

2024-02-01

Jei esate pradedančioji siuvimo srityje, tačiau svajojate apie unikaliai atrodančią ir idealiai jums tinkančią suknelę, šį tikslą galima nesunkiai pasiekti. Pasisiūti gražią suknelę siuvimo mašina įmanoma, jei pradėsite nuo paprasto, tačiau stilingo dizaino, ir pasinaudosite keliais naudingais patarimais. Susidomėjote? Kaip tik šiame straipsnyje ir aptarsime, kaip savomis jėgomis pasisiūti svajonių suknelę.

Pasirinkite tinkamą audinį

Visų pirmiausią, ką reikėtų padaryti - pasirinkti jūsų siuviniui geriausiai tinkantį audinį. Ieškodami jo, atsižvelkite, kokio tipo suknelę ketinate siūti, kokiai progai ji bus skirta bei kokiu metų laiku ją norėtumėte dėvėti. Kai kurie audiniai yra labiau pritaikyti kasdienai, pavyzdžiui, trikotažas ar linas, tuo tarpu kiti yra idealus pasirinkimas ypatingoms progoms, tarkime, atlasas ar tiulis.

Žinokite tikslius savo kūno matmenis

Prieš pradedant siūti suknelę, reikia išmatuoti savo kūno apimtis. Tai – labai svarbus žingsnis, kadangi dėl netikslių išmatavimų pasisiūta suknelė Jums gali netikti Jei sudėtinga pačiai išmatuoti savo kūno apimtis, paprašykite artimųjų pagalbos.

Išsirinkite suknelės modelį

Kad visas siuvimo procesas būtų sklandus, svarbu iš anksto išsirinkti suknelės modelį. Suknelės iškarpa gali būti parengiama jūsų arba gali būti jau paruošta. Norint modeliuoti drabužį savarankiškai, reikia nustatyti įsiuvų vietas ir kryptį, nusibraižyti reljefines linijas, tam tikras detales praplatinti ar susiaurinti. Atlikus tai, gaminiui yra suteikiama norima forma. Visgi, jei jaučiate, jog visa tai yra per sudėtinga, pasirinkite jau paruoštą suknelės iškarpą. Tokių brėžinių galima rasti siuvimo žurnaluose.

Išlyginkite audinį prieš siuvimą

Dar vienas naudingas patarimas – išlyginkite audinį prieš sukirpimą ir siuvimą. Tai ne tik pagerina audinio išvaizdą, bet ir sumažina klaidų tikimybę. Jei audinys yra susiglamžęs, tikslių brėžinių bei pjūvių išgauti neįmanoma. Būtent čia ir pasitarnauja lygintuvas. Negana to, jo pagalba gali būti geriau prispaudžiamos siūlės ar net šiek tiek pakoreguojama drabužio forma.

Pasimatuokite suknelę

Siuvimo proceso metu nepamirškite pasimatuoti siuvamą suknelę, kol ji yra tik sudygsniuota ir nesusiūta tikrosiomis siūlėmis. Tokiu būdu galėsite lengviau įvertinti drabužį, o taip pat ir pamatysite, ar reikia ką nors koreguoti. Ne paslaptis, jog ant manekeno drabužis gali atrodyti visai kitaip nei ant jūsų kūno.